В нашій країні живуть не лише найкрасивіші дівчата, але й виробляються якісні та натуральні сири, які за смаковими властивостями не поступаються ні італійським, ні швейцарським.

СЕЛИСЬКА СИРОВАРНЯ

вул. Центральна, 170, Нижнє Селище, Закарпатська область
Працює сироварня вже більше 10 років. Сири виробляються за традиційною швейцарською технологією. Але молоко для сиру використовується від корів, які пасуться у цьому регіоні.
На сироварні регулярно проводяться екскурсії. А також дегустації сирів («Хуст», «Селиський» і «Нарцис Карпат») і вин Закарпаття.

РАКОШИНСЬКА СИРОВАРНЯ

Свято-Покровський монастир, Ракошино, Закарпатська область
На сироварні можна придбати 14 сортів сиру, а разом з тим мед, вино, ковбаски та купу іншої смакоти, приготованої ченцями та людьми, які допомагають готувати сир за італійськими технологіями.
Гордістю ракошинських сироварів є перший твердий сир “Шимон”, названий на честь настоятеля монастиря.
Щоденно ферма виробляє близько 15 кг сиру. Тут можна придбати рікоту та традиційні закарпатські й італійські сири.

ГОСПОДАРСТВО “БАРАНОВО”

вул. Центральна, 259, Іза, Закарпатська область
Працює сироварня з 2005 року. Тут можна придбати 15 різних видів молочної овечої продукції та чотири різновиди ковбас власного виробництва.
У виробництві використовують лише натуральне молоко без консервантів і домішок, а також органічні закваски та ферменти італійського й французького походження.
Деякі з виробів виготовляються за особливою рецептурою, якої немає в жодній сироварні України. Кефір з овечого молока, овече масло та питне молоко, сир твердий Ґрунь та м’який Ріка, а ще вурда та бринза.

[image id=”1611″ align=”left” url=”http://www.fejerverk-mrij.in.ua/wp-content/uploads/2016/08/20160802123411.jpg” size=”medium” alt=”20160802123411″]

СИРОВАРНЯ “АВЕРСА”

вул. Тарногородського, 34, Вінниця
На сироварні виготовляються сири з високоякісного молока за італійськими технологіями. Слідкує за виробництвом технолог Мауріціо Перкуоко.
Тут можна скуштувати такі сири як: “Моццарелла”, “Качокавалло”, “Качотта”, “Рікотта” і інші.

СИРОВАРНЯ “БАБИНІ КОЗИ”

с. Галайки, Київська область
Ферма працює з 2007 року та займається племінним розведенням кіз зааненської породи та виробництвом козиного молока. У власній сироварні фермери перероблюють козине молоко на безліч вишуканих сортів сиру. А мильна мануфактура ферми виробляє близько 30 видів мила з козиного молока та масла, аналогів якому немає у світі.
На фермі ви зможете скуштувати такі сири як Капрінос, Шеврет, Франсуа, сирні кульки та інші.

ФЕРМА “ЗОЛОТА КОЗА”

с. Покровка, Кіровоградська область
На козячій фермі «Золота коза» встановлено унікальний сертифікований цех по переробці молока та виробництва сирів. Основна діяльність ферми – виробництво молочних продуктів.
Тут використовується лише цільне козине молоко. З нього виробляють: молоко козяче пастеризоване, тверді сири, напівтверді сири, м’які сири, свіжі сири, сир кисломолочний, йогурт «живий», фету, мариновану в оливковій олії зі спеціями.

ФЕРМА “ДОООБРА ФЕРМА”

с. Івки, Київська область
На фермі ви зможете скуштувати сири ручної роботи, з натурального молока. Саме тому, як стверджують співробітники ферми, жодного разу не можливо повторити один і той же смак двічі.
Кожна головка сиру — унікальна. Місцевий сир — РАНКОВИЙ — за українським рецептом ще радянських часів. Сир МАРК, названий на честь французького друга ферми Марка, витримується 5-7 місяців і натирається тільки солоною водою.

[image id=”1612″ align=”left” url=”http://www.fejerverk-mrij.in.ua/wp-content/uploads/2016/08/20160802122954.jpg” size=”medium” alt=”20160802122954″]

ТВОРЧА ГАСТРО-МАЙСТЕРНЯ “КОЗА ЧКА”

с.Наталія, Житомирська область
Майстерня займається виготовлення домашніх сирів. Сир готують тільки зі свіжого молока, без використання рослинних жирів, консервантів і інших не надто корисних добавок.
Тут можна спробувати бринзу з коров’ячого молока, свіжий коров’ячий сир з Шамбалою, моцарелу, сир сулугуні, бринзу з козячого молока. Є і “сирні кульки” в ароматній олії, м’які фреш-сири з чебрецем, корицею і мигдалем, рикотта і м’ятний сир для бутербродів і випічки.
Окрім цього майстерня готує варення, соління, солодощі, хліб.

Напишіть відгук